Puigdemont s’inclina perquè Junts deixi el govern

L’expresident de la Generalitat difon un article on Josep Rius defensa trencar amb ERC

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’expresident de la Generalitat i expresident i fundador de Junts, Carles Puigdemont, s’ha inclinat públicament perquè el seu partit deixi el govern de coalició que comparteix amb ERC quan ha difós, des del seu compte de Twitter, un article on el portaveu de Junts, Josep Rius, defensa aquesta opció.

Rius, que va ser cap de gabinet de Puigdemont, i ha explicat el sentit del seu vot en un article publicat a El Punt Avui, titulat “Sí a Junts, sí a la independència, no en aquest govern”, en el qual argumenta que “la negativa d’ERC a complir l’acord ens impedeix FER des del govern”, i que “si no podem FER, tampoc podrem SER”, abans d’afirmar que deixar el govern “és l’única manera d’acabar la cursa que vam començar l’1 d’octubre”.

Puigdemont s’ha alineat amb el rebuig a mantenir Junts a l’executiu català la vigília que la militància de Junts comenci a dir la seva en una votació que s’allargarà fins divendres. En aquesta mateixa línia, a més de Rius, hi ha la successora de Pugidemont a la presidència de Junts, Laura Borràs, la consellera Gemma Geis, i els diputats Francesc de Dalmases i Joan Canadell. El sector favorable a continuar en el govern té com a principals cares els consellers Victòria Alsina i Jaume Giró, i l’exsecretari general del partit Jordi Sànchez.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.