Artur Mas es mostra favorable a la continuïtat de Junts al Govern

L'expresident de la Generalitat alerta que carregar-s'ho tot i sortir del Govern "pot sortir molt car"

Artur Mas defensa que “no té massa sentit” que Junts per Catalunya marxi del Govern. El 129è president de la Generalitat de Catalunya diu que “seria més útil” per a l’independentisme que es mantingués l’executiu, destaca que Junts té cultura de govern i remarca que “la independència no la tenim a la cantonada”.

En una entrevista a Ràdio 4 i La2, critica la consulta interna de Junts sobre la continuïtat al Govern: considera que “han d’assumir la responsabilitat i arriscar-se a equivocar-se, o a encertar-la”.

D’altra banda, envia un missatge al president Pere Aragonès, li recorda que és “el capità de la nau” i li demana que posi “tota la carn a la graella” per evitar la ruptura, ja que és “evitable”. “Li hem de demanar un esforç sincer per reforçar el Govern”, ha insistit, destacant que és el “màxim responsable” per “canviar el rumb”.

Es pregunta per què Junts va plantejar la qüestió de confiança a Aragonès sense avisar-lo: “És insòlit. Alguna cosa devia passar”. Reconeix que el projecte independentista “està en risc” i adverteix que trencar el Govern suposa “un preu molt alt”: perdre la majoria sobiranista del parlament. “El dia que es perdi, game over. S’ha acabat”, remarca. I sosté que el Govern d’ERC i Junts és la millor fórmula per avançar en el procés sobiranista: “Quin altre Govern avançarà més ràpid que aquest?”.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari