Ruptura imminent: pluja de ganivets entre Aragonès i Turull a TV3

El president de la Generalitat ha aclarit que l'oferta de Junts “no és una proposta que estigui pensada per arribar a un acord”

El secretari general de Junts, Jordi Turull, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès (CCMA)
El secretari general de Junts, Jordi Turull, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès (CCMA).

Tot apunta a que la crisi del matrimoni entre ERC i Junts acabarà en divorci. Ahir, dissabte u d’octubre, Pere Aragonès i Jordi Turull van ser entrevistats individualment a l’especial de TV3 sobre el cinquè aniversari del 1-O, ‘Mirada endavant’, i es van mostrar tan distants que la reconciliació continua sent molt llunyana.

El president de la Generalitat ha anunciat que avui, diumenge dos d’octubre, es reunirà amb Jordi Turull: “Amb Turull he parlat i continuarem parlant. Demà tindrem una conversa per veure si és possible trobar una sortida”. Aquesta serà una de les últimes oportunitats per negociar perquè l’executiva Junts es reunirà el dilluns tres per decidir quina pregunta es farà a la consulta interna convocada per als dies sis i set d’octubre.

“Ni ultimàtums, ni punts d’inflexió ni terminis”

Aragonès ha demanat al seu soci de govern que no hi hagi “ni ultimàtums, ni punts d’inflexió ni terminis” i ha criticat que l’oferta de la formació postconvergent “no és una proposta que estigui pensada per arribar a un acord” i que només serveix per “justificar la seva oposició actual”. “No pot ser que el Consell de la República passi per sobre de les institucions de Catalunya”, ha sentenciat.

Turull ha acusat a Aragonès d’intentar afavorir als interessos electorals d’ERC, sacrificant al govern de coalició. “Tots els partits polítics vam arribar a l’u d’octubre perquè vam deixar la calculadora electoral i ens vam concentrar en la brúixola. Això és el que hem de recuperar”, ha indicat.

(Visited 411 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari