Per què s’oculta que l’Espai Barça no arrenca?

Joan Laporta

Les darreres informacions periodístiques apunten que la directiva de Joan Laporta estaria negociant amb LaLiga i la Federació Espanyola de Futbol una modificació del calendari de competició per a l’inici de la temporada 2024-25, de manera que el Barça disputaria els quatre o cinc primers partits d’aquella Lliga fora de casa. Aquest marge, mentre continuaria jugant a Montjuïc, li permetria anar rematant el gruix de les obres i planificar amb més garanties el retorn de l’equip, però sobretot de l’afició, al que ja seria el nou estadi blaugrana. Igualment, segons ja s’ha avançat, es tractaria d’una obertura provisional subjecta encara a innombrables trams finals que, amb certesa, no permetrien fer coincidir l’estrena oficial amb la celebració del 125è aniversari del club, el 29 de novembre del 2025.

Aquesta és la versió més optimista, la que ha estat convenientment filtrada a la premsa aquests dies sense futbol del primer equip, per emplenar una actualitat òrfena de notícies esportives i amb el risc mediàtic que els analistes puguin posar el focus en els profunds dubtes, riscos, mentides, manca de transparència i segrest democràtic dels drets i de les llibertats dels socis que envolten les palanques i el format telemàtic de l’assemblea.

Segons es miri, l’astúcia i l’habilitat del departament de comunicació blaugrana per contaminar i intoxicar les redaccions és tan lliure com preocupant la permeabilitat de la premsa a aquestes filtracions i la seva incapacitat per contrastar les informacions. Sobre aquest tema, l’elecció d’una nova direcció arquitectònica per a la reforma de l’Espai Barça, la que afectaria l’estadi, des de fa una setmana a favor de Torrella, significa que el projecte executiu està per fer i que, en el millor dels casos, no entraria a l’Ajuntament fins d’aquí a uns mesos, i la llicència s’endarreriria almenys fins força després de les eleccions municipals. Si a aquest factor de retard se li afegeix que les licitacions també requereixen el seu temps, i que Goldman Sachs no deixa anar els diners perquè no entén res del que està passant, el compliment d’aquest calendari resulta impossible.

A més, cal ser periodísticament molt càndid per escriure que la directiva ja tracta amb LaLiga jugar primer fora de casa a l’agost, setembre i octubre del 2025, quan no està ni sortejat el de la temporada 2023-24. Allò que pretén la junta, conscient que l’Espai Barça no arrenca, és precisament aparentar el contrari, que tot el procés va molt de pressa.

El pitjor escenari, per tant, cobra vida apuntant la possibilitat que Torrella no dugui a terme el projecte executiu i es deixi, per trams, a les mans dels mateixos conductors. Potser llavors es redueix una mica aquesta inevitable dilatació a canvi de perdre el control del pressupost i d’un augment dels costos. Exactament, és això al que Goldman Sachs no vol jugar.

(Visited 176 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari