La nova cúpula dels Mossos està en crisi nou mesos després de substituir Trapero

El Departament d'Interior ha assegurat que Eduard Sallent és una peça “clau” encara que el cap del cos policial, Josep Maria Estela, hagi demanat la seva destitució, segons fonts consultades per El País

Eduard Sallent (Wikimedia Commons)
Eduard Sallent (Wikimedia Commons).

El cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, ha demanat al Departament d’Interior el cessament del seu segon, Eduard Sallent. Ha argumentat que hi ha hagut evidències de deslleialtat, segons fonts policials consultades per El País.

Al cos policial molts pensen que realment Sallent és el cap a l’ombra, encara que Estela és oficialment el responsable dels Mossos. Fonts del Departament d’Interior han indicat que Sallent és una persona de la seva total confiança, li han definit com una peça “clau” i han assegurat que confien que la situació es reconduirà.

El 20 de desembre del 2021, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va cessar a Josep Lluís Trapero com a cap dels Mossos. L’Audiència Nacional va absoldre al Major per l’actuació de la policia catalana durant el referèndum del 2017 i Trapero havia tornat al seu càrrec.

Sis canvis en cinc anys

Elena va nomenar el substitut de Trapero, Josep María Estela, que era cap del cos policial a Tarragona, i al seu segon, l’excomissari en cap Eduard Sallent. Nou mesos després, l’aposta de l’actual Departament d’Interior està en crisi.

Responsables dels Mossos han lamentat que les conseqüències d’aquesta falta d’entesa és que el cos no pot avançar després d’haver viscut la pitjor etapa de la seva història. En cinc anys, els Mossos han canviat sis vegades de cap, comptant la repetició de Trapero. “No els dona temps a posar-se al dia”, han lamentat comandaments policials.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.