El govern destitueix Trapero

Josep Maria Estela, fins ara cap de la regió de Tarragona, és el nou màxim responsable policial dels Mossos d’Esquadra

El major Josep Lluís Trapero, en l'acte del Dia de les Esquadres
El major Josep Lluís Trapero, en l'acte del Dia de les Esquadres

El major Josep Lluís Trapero ha estat destituit com a màxim responsable policial del cos de Mossos d’Esquadra, un càrrec que assumeix Josep Maria Estela, fins ara el responsable de la regió policial de Tarragona i amb 27 anys d’experiència.

El relleu, segons avança la Cadena SER, tanca una etapa marcada per la desconfiança del Departament d’Interior, que encapçala el conseller Joan Ignasi Elena (ERC), envers Trapero, que va tornar a ser màxim responsable policial dels Mossos fa un anys, després que l’Audiència Nacional l’absolgués de l’acusació de sedició pel comportament de la policia catalana durant l’1-O.

Fonts de la conselleria citades per l’emissora indiquen que Trapero, des de la seva restitució, haviat volgut distanciar-se més de la voluntat política i que la cúpula d’Interior va percebre determinats comportaments com “deslleialtats”.

La mateixa informació explica que Estela va comunicar a Trapero la intenció d’Interior d’executar el relleu, i que la decisió es va prendre fa tres setmanes, en una reunió de la cúpula d’Interior celebrada el 30 de novembre en una pizzeria, hores després de l’incendi en un local ocupat de Barcelona on va morir una família amb dos menors.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.