Sallent adverteix als mossos que no es tolerarà cap “actitud racista, xenòfoba o discriminatòria”

El comissari en cap del cos policial assegura que els presumptes insults i agressions racistes difosos aquest dilluns contra un jove de 20 anys són “contraris als principis i valors del cos”
Eduard Sallent a TV3

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha enviat una carta a tots els agents del cos policial per advertir-los que “no tolerarem cap actitud o conducta racista, xenòfoba o discriminatòria”, després que aquest dilluns es difongués una gravació que contenia presumptes insults i agressions racistes per part de sis membres de la policia autonòmica cap a un jove de 20 d’anys en una localitat del Bages el gener de l’any passat. Sallent remarca a la missiva que condemna “enèrgicament” l’actuació policial en qüestió i que és “contrària als principis i valors del cos de Mossos d’Esquadra”.

El màxim responsable uniformat dels Mossos d’Esquadra recorda també que els principis legals i deontològics del cos policial estableixen l’obligatorietat d’actuar  “sense fer cap discriminació per raó de raça, religió, opinió, sexe, llengua, lloc de veïnatge, lloc de naixença o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.”

Sallent assenyala a la  carta que “sé que quan vàreu sentir la gravació vau sentir també vergonya i indignació per una conducta que no ens representa i que atempta contra la professionalitat i la bona feina que quotidianament duem a terme”, i afegeix que són “casos aïllats” però que  “ens perjudiquen enormement perquè generen recel en la professionalitat de la nostra feina i desconfiança de la ciutadania vers la policia”.

El responsable del cos policial de la Generalitat de Catalunya recorda als agents la rellevància de ser “especialment curosos en garantir que es tracta a tothom de manera apropiada, que s’utilitza un llenguatge neutre en tot moment i que no es permeten conductes o actituds discriminatòries”.   

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides