El cap dels Mossos nega que la causa contra Borràs emani d’una investigació prospectiva

La presidenta suspesa del Parlament defensa que no ha tingut "un procés amb les degudes garanties" perquè les indagacions s'han fet "de forma prospectiva"

  Josep Maria Estela
  Josep Maria Estela

  El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, ha defensat la feina de la policia autonòmica relacionada amb el presumpte cas de corrupció que afecta l’expresidenta del Parlament, Laura Borràs, i ha negat categòricament que la investigació tingués caràcter prospectiu, com va assegurar la també líder de Junts. En una entrevista a Nació Digital, Estela ha insistit en el compromís dels Mossos en la lluita contra la corrupció i ha destacat la “neutralitat política” del cos.

  “A nosaltres ens interessa el delicte. Quan tenim coneixement que s’ha produït alguna acció tipificada al codi penal, investiguem els fets delictius i intentem aportar el màxim d’informació davant del jutge sobre el nivell de participació i autoria de les persones que pensem que estan darrere d’aquell fet. Treballem així, al marge de qualsevol ideologia. Ens movem en la més absoluta i radical neutralitat política“, ha assegurat Estela, que ha insistit en negar “absolutament” que en el cas de Borràs es pugui parlar d’una investigació prospectiva.

  Preguntat sobre els rumors que els canvis als Mossos van fer-se per tapar casos de corrupció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i els seus successors,  Estela ha respost que “la lluita contra la corrupció forma part del nostre ADN” i ha assegurat que “ni ens passaria pel cap fer cap concessió, i menys en temes com aquest”. El comissari en cap dels Mossos ha assenyalat que el cos “no es mourà d’aquesta línia” i que així ho han fet saber als dirigents polítics, al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i al fiscal en cap de Catalunya.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.