Fins a 40% de serveis mínims en la vaga del bus a Barcelona

Aquesta mitjanit comença l'aturada arran de la manca d'acord entre empresa i treballadors

bus tmb
bus tmb

La Generalitat de Catalunya ha dictat ja serveis mínims per a la vaga del bus de Barcelona que comença la mitjanit d’aquest dimecres, durant 24 hores, coincidint amb l’inici de la Festa de la Mercè. El Departament d’Empresa i Treball ha decretat que es doni el 40% del servei habitual de bus de dos quarts de set del matí i fins a dos quarts de deu del matí, i també de les quatre de la tarda fins a les vuit de vespre.

Pel que fa a la resta del dia, la Generalitat ha dictat que el servei de bus de la capital catalana doni el 20% del servei habitual i que hi hagi un bus de barri per línia. A aquesta decisió s’arriba després que la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els sindicats que representen els treballadors no hagin arribat a cap acord sobre millores laborals.

Els sindicats ACTUB, CGT, SIT, CCOO i UGT denuncien que TMB bloqueja les negociacions per a la revisió del conveni col·lectiu, al mateix temps que reclamen una pujada dels salaris per fer front a la inflació. Des de TMB s’acusa els treballadors de trencar les negociacions i fer demandes que no es poden atendre, sense voler valorar les propostes de la direcció de l’empresa.

La vaga del bus de Barcelona està convocada fins al pròxim 30 de setembre, amb aturades parcials de dues a quatre de la matinada, de deu a dotze del migdia i de nou a onze de la nit. La Generalitat, davant la possibilitat que hi hagi problemes de mobilitat amb el transport públic durant les Festes de la Mercè, demana que hi hagi un 33% del servei a les franges que està prevista l’aturada des del 24 al 26 de setembre, coincidint amb els dies principals de la festa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides