Abascal, Arrimadas i Gamarra es manifesten per defensar el 25% del castellà a les aules catalanes

Han participat representants del PPC, Ciutadans, Vox i Valents a la manifestació organitzada per la plataforma Escuela de Todos en Barcelona

Manifestació a favor del 25% de castellà a les escoles catalanes (Siscu Baiges)
Manifestació a favor del 25% de castellà a les escoles catalanes (Siscu Baiges).

Segons la Guàrdia Urbana, 2.800 persones s’han manifestat a Barcelona en favor del 25% d’ús del castellà a les aules de Catalunya avui, diumenge 18 de setembre. Han assistit a la concentració la secretària general del PP, Cuca Gamarra; el president de Vox, Santiago Abascal, y la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas.

Volem que el castellà sigui llengua vehicular i que tingui el seu espai a l’escola perquè és la llengua majoritària i pròpia també dels catalans”, ha expressat Ana Losada la portaveu d’Escuela de Todos, plataforma que ha convocat la manifestació i que agrupa quinze entitats com a Impulso Ciudadano i Societat Civil Catalana.

Manifestació a favor del 25% de castellà a les escoles catalanes (Siscu Baiges)

Discriminació del castellà

Losada ha afirmat que “és hora de dir prou al tracte discriminatori de la Generalitat” al castellà a l’escola, on és tractat “com una llengua secundària i no com una llengua de cultura i universal”.

A la manifestació també han assistit representants polítics d’àmbit autonòmic, com els líders del PPC, Alejandro Fernández; de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa; de Vox al Parlament, Ignacio Garriga; i la líder de Valents i regidora a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera.

Manifestació a favor del 25% de castellà a les escoles catalanes (Siscu Baiges)

Abascal invoca l’article 155

Santiago Abascal, ha proposat aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya “perquè la legalitat sigui restituïda”. Ha defensat que s’ha de mantenir el temps que sigui necessari fins que es garanteixin els drets lingüístics.

Sobre l’absència del president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, a la manifestació ha assegurat que ha d’haver-hi “algun tipus de contradicció entre ser aquí i les polítiques lingüístiques aplicades a Galícia”, encara que ha afirmat que respecta les decisions dels líders polítics. Ha expressat el seu suport “a tots els catalans que pateixen i veuen els seus drets més fonamentals trepitjats perquè no tenen el dret al que els seus fills siguin escolaritzats en la seva llengua materna”.

Inés Arrimadas ha criticat la “imposició antiga, ridícula i sectària” del català a les aules catalanes i ha indicat que no respon al sentit comú. “És una vergonya que no es compleixin les sentències”, ha expressat.

(Visited 169 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari