Barcelona registra un descens dels delictes aquest estiu

Els Mossos informen d'un 12,20% menys de casos respecte al mateix període del 2019

Els Mossos d’Esquadra informen que Barcelona ha registrat aquest estiu un descens dels delictes del 12,20% (36.073 fets) respecte al mateix període del 2019, l’any previ a la pandèmia en què els indicadors de seguretat s’havien disparat notablement i en què el turisme a la ciutat havia assolit uns nivells rècord molt similars als que s’han registrat aquest estiu. Segons dades oficials, Barcelona ha consolidat la recuperació turística amb 1 milió de visitants al juliol i es preveu que les dades d’agost se situïn també en els mateixos paràmetres que l’any 2019.

En un comunicat de la policia catalana s’informa que les dades delinqüencials es comparen amb el 2019 perquè aquest any és el que s’assimila més a l’actual tenint en compte que durant el 2020 els indicadors de seguretat van caure per la pandèmia i el 2021 es van mantenir part de les restriccions per contenir la COVID amb locals d’oci nocturn tancats, entre d’altres, i amb unes dades turístiques molt per sota dels nivells habituals en períodes estivals a la ciutat.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han fet 4.088 detencions durant els mesos de juliol i agost, de les quals 672 ho són per requeriment judicial. Respecte a l’estiu del 2019, destaquen els increments de les detencions vinculades amb robatoris amb violència a la via pública amb un increment del 17,3% (568), amb robatoris amb violència a establiment comercial amb una pujada del 59% (67) i amb robatoris amb força a interior de domicili amb un augment del 9,8% (78). Les detencions relacionades amb robatoris amb violència i intimidació han comportat un ingrés a presó del 8,5% i pel que fa a les detencions vinculades amb robatoris de rellotges, el percentatge d’ingrés a centres penitenciaris puja fins al 22%.

En valors absoluts, segons el comunicat dels Mossos, l’índex de resolució ha augmentat un 2,7% respecte al 2019, arribant al 24,2% d’enguany. En el cas dels delictes contra el patrimoni, que representen el 89,5% dels fets que passen a la ciutat, el percentatge ha pujat un 1,45% fins a arribar al 17% dels casos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.