CCOO denuncia que Uber Eats vulnera la llei Rider contractant falsos autònoms

El sindicat exigeix a la Inspecció de treball que actuï amb contundència i celeritat contra l'empresa

CCOO de Catalunya rebutja la decisió de l’empresa Uber Eats de contractar “novament repartidors falsos autònoms amb l’excusa que Glovo continua infringint la llei i fent competència deslleial”. En un comunicat, el sindicat recorda que “és important recordar que Glovo està afrontant judicis per fraus a la Seguretat Social, i que ha rebut sentències judicials en contra i sancions de milions d’euros”.

Comissions denuncia “la vulneració de drets de treballadors i treballadores que han de ser contractats com a assalariats dins del Règim General de la Seguretat Social en condicions dignes. I denunciem també les condicions en què s’han contractat des de l’entrada en vigor de la Llei Rider, com ara la contractació parcial, amb baixa remuneració, i horaris que impedeixen la conciliació, entre d’altres, que condemnen els treballadors i les treballadores a la precarietat”.

El sindicat assegura que amb la implementació d’un nou model d’autònoms, Uber Eats intenta eludir la Llei Rider “en detriment dels drets aconseguits per la laboralització del sector, com són els contractes indefinits, el dret a les vacances retribuïdes, la inclusió a la Llei de Riscos Laborals, el dret a la baixa mèdica i baixa per accident laboral, el dret a tenir representació legal dels treballadors i el dret a la informació dels algorismes que impacten en les condicions laborals”.

En aquest escenari, CCOO exigeix “a la Inspecció de treball que actuï amb contundència i celeritat contra les accions d’aquestes empreses, que no compleixen una normativa que ha estat fruit d’una llarga lluita col·lectiva”. El sindicat també exigeix “el compliment de la contractació en condicions dignes, que garanteixin a aquest col·lectiu millorar les seves condicions de vida”.

En aquest context, Comissions demana “la modificació de la Llei d’Estrangeria que els permeti regularitzar-se, ja que una gran part d’aquest sector està conformat per treballadors i treballadores estrangeres que no tenen permís de treball i es veuen obligats a acceptar condicions de treball inhumanes i abusives d’empreses que s’aprofiten de la seva vulnerabilitat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides