Adif desconeix, per ara, la causa de l’avaria que ha aturat la circulació de trens a Catalunya

La companyia afirma que la incidència s'ha produït arran d'un error en l'actualització del sistema

  Tren de Rodalies de Catalunya

  Foto: @rodalies

  L’avaria que ha afectat aquest matí el sistema de telecomunicacions d’Adif, obligant a interrompre la circulació de trens a tot Catalunya, continua sent un misteri. La presidenta de la companyia, María Luisa Domínguez, ha explicat que la incidència ha tingut lloc durant l’actualització dels sistema informàtic que permet la comunicació entre el Control de Trànsit Centralitzat (CTC) i els trens, quan s’ha produït “un tall absolutament anòmal”. No obstant això, Adif encara no ha identificat la causa de l’error.

  Domínguez ha assenyalat que arran de l’avaria s’ha trobat que el disc dur del sistema estava malmès i han hagut de canviar-lo per poder continuar endavant. Adif, però, no sap si el disc dur ja estava en mal estat abans de la incidència i pot haver causat l’avaria o si s’ha espatllat arran de l’error, i tampoc té clar quan es coneixerà l’origen de l’avaria, que ha afectat un total de 80.000 persones.

  La presidenta d’Adif també ha aclarit que el sistema no era antic i que tant el software com el hardware van ser renovats l’any passat per Atos Unify, l’empresa que va guanyar un concurs públic per encarregar-se d’aquestes actualitzacions arreu de l’Estat. De fet, la companyia ha realitzat la mateixa gestió prèviament a Castelló i a Madrid sense que es produís cap error.

  (Visited 54 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari