Els comuns responsabilitzen Cambray del “calvari” en l’inici del curs escolar

El portaveu David Cid exigeix que el conseller d'Educació comparegui aquesta setmana

    El portaveu dels comuns al Parlament, David Cid

    El portaveu dels comuns al Parlament, David Cid, ha lamentat que l’inici d’aquest curs escolar vingui marcat “pel desgavell de la gestió” del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a qui ha exigit que comparegui per donar explicacions com a responsable de “la incertesa que tenen moltes famílies”. En declaracions als mitjans, Cid ha assenyalat que alguns dels compromisos de Cambray no s’estan complint i ha instat el conseller a fer “un pas al costat”.

    “Ens preocupa que aquest inici de curs vingui marcat per la incertesa i que sigui un calvari per les famílies i per la comunitat educativa. I creiem que l’únic responsable d’aquest calvari és el senyor Cambray“, ha manifestat el portaveu dels comuns, que ha considerat “imprescindible” la compareixença del titular d’Educació “per fer una revisió dels compromisos que va prendre”.

    En aquest sentit, Cid ha assegurat que la informació que els ha arribat és que en “moltes escoles no hi ha el nombre de monitors necessaris per cobrir aquesta hora que hauria de ser d’activitats extraescolars” i que, a més, “en cap cas” es garanteix que aquestes activitats tinguin contingut pedagògic. El portaveu dels comuns ha recordat que aquest “és un dels compromisos que va prendre la conselleria” i ha lamentat que, en comptes de complir-lo, hagi convertit aquesta hora no lectiva en una mena de “pàrquing per a nens”.

    Cid ha insistit a demanar a Cambray “que faci un pas al costat i deixi de governar la conselleria a cop de titular o de roda de premsa“, i li ha retret que no actuï “amb el diàleg que necessita la comunitat educativa”. Per als comuns, ha assenyalat el seu portaveu, el debat sobre l’educació a Catalunya “hauria d’estar marcat per la lluita contra la desigualtat, contra la segregació escolar i també per la qualitat de l’ensenyament a l’escola pública”.

    (Visited 64 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari