ERC aclareix que sí que hi haurà membres del partit presents en la mobilització de la Diada

Junts confirma l'assistència de tots els consellers de la formació a la manifestació de l'ANC

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell

Foto: @ForcadellCarme

ERC ha anunciat en un comunicat que membres de la direcció del partit, càrrecs electes i militants sí que assistiran a la manifestació de la Diada convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). El rebombori causat per la decisió del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de no anar a les mobilitzacions ha dut la formació republicana a aclarir que el partit sí que hi estarà representat malgrat l’absència d’Aragonès.

La formació ha afirmat que “com sempre” serà present a tots els actes de la Diada i ha explicat que també n’organitzarà un de propi. No obstant això, com ha expressat el president català, ERC ha assenyalat que els agradaria que qualsevol entitat que convoqui una manifestació ho faci “a favor de la independència, i no en contra dels independentistes”. Per ara, l’única persona d’ERC que ha confirmat la seva assistència és l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, mentre que el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha avançat que no hi serà perquè es trobarà al centre de coordinació de Mossos.

Junts busca diferenciar-se d’ERC

Davant de l’anunci d’Aragonès, els socis de govern dels republicans han volgut desmarcar-se d’ERC i han anunciat que tots ells assistiran a l’acte de l’ANC. El primer a fer-ho ha sigut el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que ha escrit a Twitter: “Efectivament, jo i els consellers de Junts sí que anirem a la manifestació de la Diada”.

Així doncs, Puigneró anirà acompanyat del conseller d’Economia, Jaume Giró; de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina; del titular de Salut, Josep Maria Argimon; de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis; de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; i de la titular de Justícia, Lourdes Ciuró.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari