Vergés i Wagensberg signen l’acta que valida el vot de Lluís Puig

Els republicans continuen apostant per reformar el reglament i facilitar la participació a distància

    Alba Vergés
    Alba Vergés

    La vicepresidenta primera del Parlament en funcions de presidenta, Alba Vergés, i el secretari quart de la Mesa, Ruben Wagensberg, ja han signat l’acta del ple del 6 i el 7 de juliol que inclou el vot delegat del diputat de Junts Lluís Puig. Segons ha avançat l’Ara, ambdós diputats republicans han signat el document un cop han tingut a les seves mans l’edició definitiva.

    Amb aquesta acció, la Mesa del Parlament valida la delegació de Puig amb el risc d’haver-se d’enfrontar a possibles conseqüències judicials, ja que el vot delegat està impugnat pel Tribunal Constitucional. El Parlament va tancar el període de sessions a l’estiu sense signar l’acta que valida la delegació de Puig, i Junts va acusar els republicans, concretament Wagensberg, de “bloquejar” la validació del vot.

    Malgrat el gest de Vergés i del secretari quart, ERC prefereix reformar el reglament en comptes d’aplicar el mètode de l’expresidenta del Parlament, Laura Borràs. En aquest sentit, el partit considera més efectiu adaptar la normativa de la Cambra catalana per facilitar una participació a distància.

    (Visited 97 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari