La Mesa del Parlament manté, però fora del marcador, el vot delegat de Lluís Puig

El ple es reprèn amb el dubte de si Borràs farà registrar que desobeeixen el Tribunal Constitucional i amb l’advertiment dels serveis jurídics

La presidenta del Parlament, Laura Borràs
La presidenta del Parlament, Laura Borràs

La majoria independentista de la Mesa del Parlament de Catalunya s’ha ratificat en la seva decisió d’acceptar el vot delegat del diputat de Junts Lluís Puig, malgrat que el Tribunal Constitucional (TC) el va anul·lar, després d’haver aturat el ple a instàncies de diversos grups que han plantejat peticions de reconsideració.

La presidenta de la cambra, Laura Borràs, ha assegurat que comptarà el vot delegat de Puig, però el dubte és si serà comptabilitzat a tots els efectes. Per no comprometre els treballadors del Parlament, el vot no ha aparegut en el marcador i s’ha comptabilitzat verbalment. Una incògnita principal és si el vot de Puig es reflectirà en les actes de la sessió.

Per bé que Borràs i la secretària de la Mesa Aurora Madaula han dit que es responsabilitzaven dels efectes jurídics de la decisió, l’actuació dels treballadors del Parlament és fonamental per al desenvolupament de la votació i la publicació oficial del resultat en el Butlletí Oficial (BOPC).

A banda de la resolució del Constitucional, la majoria independentista de la Mesa ha rebut l’advertiment dels serveis jurídics de la cambra sobre possibles conseqüències judicials d’acceptar el vot delegat de Puig, per una eventual desobediència i usurpació de funcions.

L’independentisme esgrimeix contra l’anul·lació, dictada pel TC arran d’un recurs interposat pel PSC, que correspon al vot delegat a Gemma Geis el març del 2021, i no l’actual, el vot delegat a Mònica Sales.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.