Borràs vol “anul·lar” l’article que suspendria la seva acta de diputada

La presidenta de Junts per Catalunya ha assegurat que no tindria un judici just perquè “hi ha un component d'assetjament polític” a l'acusació per prevaricació, malversació, falsedat documental i frau en l'administració

Laura Borràs, presidenta del Parlament (Junts per Catalunya)
Laura Borràs, presidenta del Parlament (Junts per Catalunya).

Un parlament democràtic ha d’anul·lar-lo, erradicar-lo. Què és el que hem d’anteposar: el reglament o els drets fonamentals?”. Aquests han estat els arguments de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per defensar l’eliminació de l’article 25.4 del reglament de la cambra representativa de Catalunya, que preveu suspendre l’acta d’un diputat quan se li obre un judici oral per un delicte de corrupció.

Precisament és el que està a punt de passar-li a Borràs. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acostat a la banqueta a la presidenta de Junts per quatre delictes: prevaricació, malversació, falsedat documental i frau en l’administració.

Presumpció d’innocència

La líder de la formació postconvergent ha criticat que aquest article del reglament del Parlament vulnera el dret a la presumpció d’innocència. Se li podria suspendre la seva acta de diputada si se li obrís un judici oral pel cas de suposat fraccionament de contractes per haver adjudicat un treball a un amic quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Borràs ha insistit que no ha comès cap delicte. Ha assegurat que ha estat víctima d’una persecució i que, si se s’asseu a la banqueta, no tindrà un judici just.

“No hi hauria un judici just”

No dimiteixo perquè soc innocent i defensaré la meva innocència des de la meva posició”, ha expressat a una entrevista a TV3. La presidenta del Parlament ha negat “categòricament” haver trossejat contractes i ha explicat que va ser objecte “d’una investigació prospectiva en la qual s’investiga a una persona i no a uns fets”.

“Hi ha unanimitat en considerar que no hi hauria un judici just perquè hi ha un component d’assetjament polític”, ha indicat la dirigent de Junts. Borràs ha fet una crida a “no col·laborar amb les clavegueres de l’Estat” dirigit “no als independentistes, sinó als demòcrates”.

(Visited 165 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari