ERC defensa la suspensió de Borràs i la deixa sense suport per continuar

Marta Vilalta demana a la presidenta del Parlament que s'aparti del càrrec i recorda que "el reglament és molt clar"

Aragonès i Borràs

La diputada i el portaveu d’ERC, Marta Vilalta, defensa la suspensió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, si ella mateixa no s’aparta de les seves responsabilitats al capdavant de la Cambra catalana. “Si no vol fer un pas al costat, el reglament és molt clar”.

Així ho ha dit la republicana després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi fet pública l’obertura de judici oral contra Borràs, acusada de delictes de prevaricació i falsedat documental.

En aquest sentit, Vilalta ha defensat que des del seu partit sempre han estat “molt clars” sobre aquesta causa judicial oberta contra Borràs. Considera que “el més raonable per a la defensa de la mateixa presidenta i per preservar el prestigi de la institució és que ella mateixa valori apartar-se per poder afrontar la seva defensa en les millors condicions”.

“Ha d’apartar-se per responsabilitat, per respecte a les institucions i pel ferm compromís contra la corrupció”, ha manifestat en una roda de premsa aquest dimarts, on ha assegurat que ERC hagués actuat molt diferent si aquesta hagués format part de les seves files.

Així, ERC, PSC i la CUP tornen a demanar a la dirigent de Junts que s’aparti, i adverteixen que si no ho fa dijous, votaran a favor d’aplicar l’article 25.4 del reglament, que automatitza la suspensió quan s’obre un judici oral a un diputat per delictes relatius a la corrupció.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari