Feijóo vol recuperar el delicte de referèndum il·legal al Codi Penal

El líder del Partit Popular ha assenyalat que el “problema” és que partits independentistes com ERC “tenen la clau de la governabilitat”

Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular (PP)
Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular (PP).

El president del Partit Popular, Alberto Núñez-Feijóo, ha proposat que es torni a tipificar com a delicte l’organització de referèndums il·legals, que va ser derogat pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero: “Tot allò que sigui il·legal, quanta més claredat i concreció existeixi, millor”.

“Els polítics no podem utilitzar la nostra responsabilitat política, el nostre poder polític, per poder delinquir i després pactar modificacions dels Codis que nosaltres seguirem disposats a infringir”, ha explicat.

Tipificar per dissuadir

El líder de l’oposició ha admès que desconeix quin article exacte seria en el Codi Penal. Ha recordat que al País Basc “es va acabar amb la kale borroka quan es va tipificar en el Codi Penal amb responsabilitat patrimonial l’incendiat dels autobusos, el trencament de les finestres de les botigues i l’incendi del mobiliari urbà”.

“Automàticament, va baixar la ‘kale borroka’. Si hi ha actes delictius que es provoquen a partir de partits polítics, les Corts hauran de decidir”, ha assegurat.

Ha assenyalat que el “problema” és que partits independentistes com ERC “tenen la clau de la governabilitat”. “La majoria de la societat espanyola no és lliure perquè depèn d’una minoria de la societat espanyola. Quan les minories s’imposen a les majories, les majories perden els seus drets i llibertats”, ha sentenciat.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari