El sindicat espanyol de pilots denuncia pràctiques abusives d’EasyJet durant la vaga

Sepla ha impugnat davant l'Audiència Nacional els serveis mínims decretats pel Govern central

    Un avió de la companyia EasyJet

    Foto: @sepla_pilotos

    La secció sindical del Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) d’EasyJet ha denunciat davant la Inspecció de Treball el que consideren “pràctiques abusives” per part de la companyia durant la vaga de pilots. En un comunicat difós aquest divendres, Sepla ha afirmat haver constatat “pressions als pilots que podrien vulnerar el legítim dret a la vaga”.

    Segons el sindicat, EasyJet hauria contractat personal estranger per operar vols des d’Espanya, tant protegits com no protegits pels serveis mínims, i ha arribat a subcontractar un avió. A més, la companyia estaria aplicant el percentatge de vols protegits de manera incorrecta, fent un ús abusiu dels serveis mínims, així com programant reunions amb els caps de base per a aquells pilots que han al·legat estrès durant els dies de vaga, una situació “que no havia ocorregut mai i que produeix un efecte intimidatori pel col·lectiu”, afirma Sepla.

    D’altra banda, el sindicat espanyol de pilots ha impugnat davant l’Audiència Nacional els serveis mínims decretats pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, encapçalat per la ministra Raquel Sánchez, perquè els considera “abusius”. Aquests serveis mínims són del 61% a l’aeroport del Prat i al de Menorca, del 60% pel de Màlaga i del 57% per la Palma de Mallorca.

    Sepla ha advertit que si no s’assoleix un acord amb EasyJet, la vaga continuarà el pròxim dissabte 27 d’agost amb una aturada de 72 hores que acabarà el dilluns 29. El sindicat ha recordat que “la vaga és sempre l’últim recurs possible davant la negativa de la companyia a negociar” i ha reiterat les seves disculpes als passatgers.

    (Visited 133 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari