Junts farà una auditoria per triar si continua o no dins del Govern

El partit es dona un mes i mig de marge per estudiar si s'estan complint els pactes de govern amb ERC

Laura Borràs i Jordi Turull, presidenta i secretari general de Junts per Catalunya
Laura Borràs i Jordi Turull, presidenta i secretari general de Junts per Catalunya.

La continuïtat de Junts per Catalunya dins del Govern depèn de l’auditoria que el partit farà al setembre, que valorarà si s’han complert els pactes de govern amb Esquerra. L’executiva del partit està valorant fer una consulta també entre els militants del partit per decidir-ho, després que alguns sectors interns hagin demanat sortir-ne arran de la suspensió de Laura Borràs com a presidenta del Parlament.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha confirmat que el partit es dona un mes i mig de marge per estudiar si s’estan complint els pactes de govern amb Esquerra i així poder decidir si continuen dins el govern de Catalunya i amb quin paper.

L’última espurna que ha encès la divisió dels dos socis, i ha aixecat veus dins del partit per trencar l’executiu, ha estat la suspensió de Borràs com a presidenta del Parlament. Turull ha reafirmat que Junts descarta assumir noves funcions: no es plantegen ni fer renunciar Borràs ni posar una altra persona de Junts a la vicepresidència primera i així poder recuperar el càrrec d’interinatge, ara mateix en mans d’Alba Vergés, d’Esquerra.

Aquesta situació obligarà els republicans a mullar-se en les carpetes més importants que han quedat per resoldre al Parlament, com són la dimissió de la secretària de la Mesa, Aurora Madaula, o mantenir o no el vot telemàtic de l’exconseller Lluís Puig.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.