Pla d’estalvi energètic: el Govern cita a les autonomies per aclarir dubtes

La vicepresidenta Teresa Ribera ha assegurat que les mesures del reial decret llei s'aplicaran amb “flexibilitat”

Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica
Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica (Gobierno de España).

Després del diluvi de crítiques de l’oposició, la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha convocat a les comunitats autònomes a una reunió el dimarts 9 d’agost per a aclarir dubtes sobre l’aplicació del reial decret llei d’estalvi energètic. La norma entrarà en vigor un dia més tard, el dimecres 10.

S’ha convocat la Comissió Consultiva de Directors Generals. Se celebra “habitualment” per tractar “les qüestions que siguin necessàries”, des de la gestió de fons europeus, la normativa autoconsum i ara aquesta norma.

La convocatòria és de caràcter tècnic i la dirigirà Joan Groizard, director general de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), que és l’organisme que gestiona aquestes polítiques. Aclarirà tots els dubtes, especialment les relatives a la seguretat i la salut laboral.

La vicepresidenta ha assegurat que les mesures del pla d’estalvi energètic s’aplicaran amb “flexibilitat”. Ha posat exemples com les discoteques, les cuines i els gimnasos, que requereixen d’una temperatura diferent a la d’una llibreria. “No es pot demanar a treballadors que estan en condicions d’exercici físic important que no tinguin les condicions que el dret laboral garanteix respecte als màxims i mínims de temperatura”, ha aclarit Ribera.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.