Pla d’estalvi energètic: el Govern cita a les autonomies per aclarir dubtes

La vicepresidenta Teresa Ribera ha assegurat que les mesures del reial decret llei s'aplicaran amb “flexibilitat”

Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica
Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica (Gobierno de España).

Després del diluvi de crítiques de l’oposició, la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha convocat a les comunitats autònomes a una reunió el dimarts 9 d’agost per a aclarir dubtes sobre l’aplicació del reial decret llei d’estalvi energètic. La norma entrarà en vigor un dia més tard, el dimecres 10.

S’ha convocat la Comissió Consultiva de Directors Generals. Se celebra “habitualment” per tractar “les qüestions que siguin necessàries”, des de la gestió de fons europeus, la normativa autoconsum i ara aquesta norma.

La convocatòria és de caràcter tècnic i la dirigirà Joan Groizard, director general de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), que és l’organisme que gestiona aquestes polítiques. Aclarirà tots els dubtes, especialment les relatives a la seguretat i la salut laboral.

La vicepresidenta ha assegurat que les mesures del pla d’estalvi energètic s’aplicaran amb “flexibilitat”. Ha posat exemples com les discoteques, les cuines i els gimnasos, que requereixen d’una temperatura diferent a la d’una llibreria. “No es pot demanar a treballadors que estan en condicions d’exercici físic important que no tinguin les condicions que el dret laboral garanteix respecte als màxims i mínims de temperatura”, ha aclarit Ribera.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari