Quin alcalde acusa Lluís Llach de fer el joc a la ultradreta?

Omar Noumri Coca. És alcalde de Castelló de Farfanya, una població de la comarca de La Noguera que té uns 540 habitants. A aquest alcalde no li ha agradat gens que Lluís Llach escrivís, l’1 d’agost, a Twitter “Fa pensar” al costat d’una fotografia en la qual es veu un home amb banyador i una dona coberta de dalt a baix amb un vestit negre que només li deixa la cara a la vista, un al costat de l’altre, a una platja amb la mar de fons.

“Molt lamentable veure algú com @lluis_llach seguint el joc a la ultradreta i el discurs feixista d’odi a un col·lectiu. En especial fent servir una imatge d’una fotògrafa holandesa, amb actors, i gens representativa de l’Islam”, va escriure Omar Noumri Coca a Twitter poc després de la piulada del cantant. Va fer dos comentaris més: “..és lamentablement, des de fa temps ja, massa habitual. Els musulmans i musulmanes ens sentim cada cop més assenyalats, discriminats, increpats, fins i tot, per qüestions alienes a les nostres pròpies creences. Que serà el següent? la persecució?” i “Prou d’aquests disbarats, si no aturem aquest Odi, aquest acabarà per engolir-nos a tots com a societat. Avui som els musulmans, ahir van ser els jueus i demà qui serà? Els catalans? Els castellans? Els andalusos? Els hindús?”.

Omar Noumri Coca és el primer alcalde d’orígen magribí i musulmà de Catalunya. Va néixer a Algèria de pare algerià i mare de Castelló de Farfanya. Va arribar a Catalunya el 1992, quan tenia un any. El 2019, la candidatura d’UNIM Castelló de Farfanya-Agrupació Municipal que encapçalava va aconseguir cinc dels set regidors del consistori. A l’oposició van quedar les dues regidores de Junts X Castelló de Farfanya. A la fotografia oficial com alcalde que hi ha al web de la vila que presideix, Omar Noumri Coca hi apareix amb un llaç groc a la solapa.

(Visited 636 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari