Quin alcalde acusa Lluís Llach de fer el joc a la ultradreta?

Omar Noumri Coca. És alcalde de Castelló de Farfanya, una població de la comarca de La Noguera que té uns 540 habitants. A aquest alcalde no li ha agradat gens que Lluís Llach escrivís, l’1 d’agost, a Twitter “Fa pensar” al costat d’una fotografia en la qual es veu un home amb banyador i una dona coberta de dalt a baix amb un vestit negre que només li deixa la cara a la vista, un al costat de l’altre, a una platja amb la mar de fons.

“Molt lamentable veure algú com @lluis_llach seguint el joc a la ultradreta i el discurs feixista d’odi a un col·lectiu. En especial fent servir una imatge d’una fotògrafa holandesa, amb actors, i gens representativa de l’Islam”, va escriure Omar Noumri Coca a Twitter poc després de la piulada del cantant. Va fer dos comentaris més: “..és lamentablement, des de fa temps ja, massa habitual. Els musulmans i musulmanes ens sentim cada cop més assenyalats, discriminats, increpats, fins i tot, per qüestions alienes a les nostres pròpies creences. Que serà el següent? la persecució?” i “Prou d’aquests disbarats, si no aturem aquest Odi, aquest acabarà per engolir-nos a tots com a societat. Avui som els musulmans, ahir van ser els jueus i demà qui serà? Els catalans? Els castellans? Els andalusos? Els hindús?”.

Omar Noumri Coca és el primer alcalde d’orígen magribí i musulmà de Catalunya. Va néixer a Algèria de pare algerià i mare de Castelló de Farfanya. Va arribar a Catalunya el 1992, quan tenia un any. El 2019, la candidatura d’UNIM Castelló de Farfanya-Agrupació Municipal que encapçalava va aconseguir cinc dels set regidors del consistori. A l’oposició van quedar les dues regidores de Junts X Castelló de Farfanya. A la fotografia oficial com alcalde que hi ha al web de la vila que presideix, Omar Noumri Coca hi apareix amb un llaç groc a la solapa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.