Illa demana al Govern d’Aragonès uns pressupostos per al 2023 amb “el 80% de suport”

El líder del PSC ha ofert el seu grup parlamentari per negociar amb el conseller d'Economia, Jaume Giró, sense donar “cap xec en blanc”

Salvador Illa amb la vicepresidenta Teresa Ribera i el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta (PSC)
Salvador Illa amb la vicepresidenta Teresa Ribera i el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta (PSC).

Salvador Illa, primer secretari del PSC, ha demanat al Govern de Pere Aragonès que faci uns pressupostos per al 2023 que tingui el màxim de suport possible, igual que la proposició de llei per protegir el català a les escoles: “Si pogués ser del 80%, del 80%, sense exclusions de ningú”.

“Si fos president de la Generalitat, la meva prioritat seria construir un pressupost per al 2023 amb una base tan àmplia com fos possible. Què dona fortalesa a l’acord del català? El 80% de suport”, ha assegurat. Aquestes declaracions s’han produït després de les primeres converses tècniques amb el conseller d’Economia, Jaume Giró.

Illa ha ofert al seu grup parlamentari per negociar, però sense donar “cap xec en blanc”. “Quin pressupost convé? El que tingui una base d’acord més àmplia, i actuaré en coherència amb això. Estem parlant? No. Tinc disponibilitat? Sí. Signo un xec en blanc? No”, ha sentenciat el líder dels socialistes catalans.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari