El PSC, ERC, Junts i comuns pacten una llei sobre el català a les escoles

El text declara el català com a llengua vehicular en l'àmbit educatiu i estableix el castellà com a llengua curricular

Escola catalana

El PSC, Esquerra, Junts i els comuns han arribat a un acord sobre el català a les aules. Les quatre formacions polítiques han acordat una proposició de llei en defensa de la llengua a l’escola i la registraran aquest dimarts al Parlament de Catalunya.

Aquesta proposició declara el català com a llengua vehicular a l’escola i estableix el castellà com a llengua curricular i té com a objectiu fer front a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que fixa un mínim del 25% del castellà a les aules.

L’acord arriba després de quatre setmanes de negociacions i després que Junts es despengés del primer pacte que va signar amb la resta de formacions per modificar la Llei de Política Lingüística.

El consens finalment, però no ha aconseguit sumar-hi la CUP. Assegura que l’entrebanc per tancar el pacte del català està en el reconeixement explícit del castellà com a llengua d’aprenentatge. La portaveu de la CUP, Laia Estrada, ha admès en roda de premsa al Parlament que han anat rebent les diferents propostes i que la darrera, que han rebut aquest mateix dimarts, inclou el castellà com a llengua “curricular” o “d’aprenentatge”.

(Visited 117 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari