Bannon, antic estratega de Trump, condemnat per desobeir al Congrés dels EUA

La pena potencial de cadascun dels dos càrrecs és d’entre 30 dies i un any de presó i una multa d'entre 100 fins a 100.000 dòlars

  Steve Bannon va ser el principal estratega de Donald Trump (Gage Skidmore, Flickr)
  Steve Bannon va ser el principal estratega de Donald Trump (Gage Skidmore, Flickr).

  Steve Bannon, el principal estratega de Donald Trump als primers anys a la Casa Blanca, ha estat condemnat per desacatament al Congrés dels Estats Units d’Amèrica. La sentència contra l’ideòleg del trumpisme explica que el motiu de la decisió va ser desatendre una citació del comitè que investiga l’assalt al Capitoli del 2021.

  El jurat ha declarat a l’exasesor de Trump culpable de dos delictes menors per negar-se a atestar i aportar els documents que li va sol·licitar el comitè de la Cambra de Representants, on s’està investigant què va succeir el 6 de gener del 2021.

  La pena potencial de cada càrrec és d’entre 30 dies i un any de presó i una multa d’entre 100 fins a 100.000 dòlars. Aquesta és la primera condemna per desacatament al Congrés des del 1974, quan un jutge va declarar culpable a G. Gordon Liddy, un dels conspiradors a l’escàndol Watergate que va provocar la dimissió del president Richard Nixon.

  Bannon va ser un assessor clau a la campanya presidencial del republicà Trump al 2016. Poc després es va convertir en el principal estratega dels primers mesos de la seva presidència. Posteriorment va sortir de la Casa Blanca pel desacord entre tots dos, probablement per les seves males relacions amb els fills de l’empresari.

  (Visited 51 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari