Els darrers imputats pel 3% no admeten cap coneixement d’irregularitats

Les declaracions en aquesta derivada del cas, considerada una “singularitat” pel jutge instructor, continuen aquest dijous i la setmana vinent

L'Audiència Nacional
L'Audiència Nacional

Diego Garzón Uribe i dels seus fills, Diego i David Garzón López, no han admès tenir coneixement d’irregularitats quan han declarat aquest dimarts com a investigats en la peça del cas del 3% corresponent a la productora Triacom, publica El Periódico.

Mentre que el pare s’ha acollit al seu dret a no declarar, els dos fills ha negat haver tingut coneixement de pràctiques de les empreses familiars com les que assenyalen els investigadors del cas. En concret, han negat l’extracció de diners en efectiu que els ha atribuït el fiscal.

Tots tres estan imputats per la seva possible participació en el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a través de Triacom.

Es tracta d’una derivada del cas del 3% que el jutge instructor, Santiago Pedraz, de l’Audiència Nacional, considera una “singularitat” en el “comportament habitual” en les trames de finançament irregular de l’extinta formació nacionalista que van presidir Jordi Pujol i Artur Mas.

D’aquests fons, suposadament, també es beneficiaven persones vinculades amb CDC com Joan Reñé, alcalde de Fondarella, Anna Vidal, esposa de l’exsecretari general de CDC Oriol Pujol Ferrusola, i Sandra Buenvarón, esposa de l’exdirigent de CDC David Madí.

Les declaracions en aquesta peça del cas del 3% continuen aquest dijous, dia 14, amb les compareixences de Gonzalo i Esteve Niubó Mir, l’altra família a la qual la Fiscalia situa en la cadena de facturació falsa des de Triacom a favor de CDC.

La setmana vinent, declararan Oriol Carbó, exgerent de Tv3 i administrador de Triacom, Oriol Puig, exdirector del Meteocat i germà de l’exconseller Felip Puig, i Juan Manuel Parra, administrador d’Hispart.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari