El PP acusa Sánchez de convertir Bildu en el “notari de la transició”

El populars insisteixen en la idea de derogar la nova Llei de Memòria Democràtica, que el govern preveu aprovar dijous

Cuca Gamarra i Alberto Núñez Feijóo

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha demanat un minut de silenci per Miguel Ángel Blanco, assassinat per ETA fa 25 anys, just a l’inici de la seva intervenció en el debat de l’estat de la nació. Tots els diputats de la cambra s’han posat drets. Els del PP duien llaços blaus per a les víctimes d’ETA.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha precisat que els minuts de silenci s’han de plantejar prèviament a la junta de portaveus i que no s’ha seguit el procediment. Amb tot, ha agraït al PP que hagi volgut dedicar part del temps a homenatjar les víctimes del terrorisme.

Gamarra ha acusat Pedro Sánchez d’haver convertit EH Bildu en “notari de la transició” i d’haver condemnat a la “ignomínia” els governs d’Adolfo Suárez, Calvo Sotelo i Felipe González si el govern espanyol aprova la nova Llei de Memòria Democràtica, una aprovació prevista per dijous. El líder del partit, Alberto Núñez Feijóo, present al Congrés tot i no poder intervenir perquè no és diputat, sinó senador, s’ha compromès en diverses ocasions a derogar-la si arriba al govern.

El president del govern espanyol ha afirmat que no entén que el PP insinuï que té poca sensibilitat amb les víctimes del terrorisme: “Qui realment ha utilitzat el dolor de les víctimes amb finalitats espúries ha estat el Partit Popular, enganyant la ciutadania espanyola per guanyar unes eleccions un 11 de març”.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari