Vaga escolar a Catalunya els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març

Els sindicats s'oposen als canvis aplicats pel conseller Cambray i demanen la seva dimissió

Els sindicats manifestant-se a les portes del Departament d'Educació

Foto: @CCOOeducacio

Els sindicats USTEC, UGT, CCOO, Aspepc, Intersindical, CGT i USOC han anunciat aquest dimecres que la vaga d’escoles i instituts catalans contra les noves mesures aprovades pel Departament d’Educació es durà a terme durant els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març. En un comunicat unitari, han criticat que no s’hagin revertit les retallades patides fa més d’una dècada i que l’actual titular del Departament, Josep Gonzàlez-Cambray, no hagi acordat amb els representants sindicals els darrers canvis que ha introduït com l’avançament del curs escolar i el nou currículum.

En l’escrit, han demanat “una negociació real” i la dimissió del conseller, a més de deixar clar quines són les seves demandes: han exigit un mínim del 6% del PIB per a educació, la reversió de les retallades -restabliment de l’horari lectiu, reducció de ràtios, increment de personal…- la retirada del nou calendari i currículum escolars, l’estabilització del personal interí i “l’assumpció de responsabilitat del Departament en la defensa de la immersió lingüística i cobertura legal de tot el personal dels centres”.

El comunicat també explica que els sindicats no assistiran a la pròxima mesa sectorial a causa de la decisió “inamovible” d’Educació d’aprovar el nou calendari sense “negociar res amb la part social”. “Hem decidit no presentar-nos a una mesa que és un pur tràmit pel Departament, i no avalar així el seu modus operandi que menysté la negociació col·lectiva”, manifesten les organitzacions de treballadors, que insisteixen que la “manca absoluta de voluntat negociadora” d’Educació, no els deixa “cap altra sortida que la mobilització”.

Els sindicats asseguren que no desconvocaran la vaga si el Departament que encapçala Cambray no accepta començar a negociar des de zero, i que, si malgrat tot es manté ferm en la seva decisió, les mobilitzacions incrementaran.

(Visited 374 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari