La Mesa del Parlament vol mantenir el vot de Lluís Puig malgrat el TC

L'òrgan valora com aplicar aquesta controvertida decisió

Lluís Puig, exconseller de Cultura
Lluís Puig, exconseller de Cultura

La Mesa del Parlament ha decidit aquest dimarts mantenir la delegació de vot del diputat de Junts i exconseller Lluís Puig, que resideix a Bèlgica, i es tornarà a reunir per estudiar com fer-ho efectiu, han explicat fonts parlamentàries.

La Mesa ho ha decidit per majoria i sense el suport dels dos membres del PSC, després que el Tribunal Constitucional (TC) anul·lés la delegació de vot de Puig acordada el març de l’any passat.

Les mateixes fonts parlamentàries han destacat que l’acord de delegació del vot de Puig del març es va substituir per un altre a l’octubre, per la qual cosa consideren que l’anul·lació del març no afecta l’ara vigent, que no està impugnat, han assenyalat.

Així, la Mesa ha acordat mantenir la seva delegació de vot “a tots els efectes jurídics i polítics”, i es tornarà a reunir per estudiar els mecanismes per garantir que es manté aquesta delegació.

Una altra cosa és com arribarà a ser publicat aquest vot al Butlletí Oficial del Parlament. La Mesa ha aprovat mantenir la delegació i traslladar aquesta vocació al departament de comunicació de la cambra, però queda en l’aire la materialització que converteix el vot en oficial.

Va ser el PSC qui va portar la delegació del vot de Puig al Constitucional, en considerar que no complia cap dels requisits que preveu el reglament del Parlament per delegar el vot, i ara espera que es compleixi la sentència.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari