Forcadell suggereix a Borràs que deixi la presidència del Parlament

L’expresidenta de la cambra recomana a la líder de Junts, processada per presumpta corrupció, que “pensi en el prestigi de la institució”

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, al programa 'Cafè d'idees'

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha suggerit a l’actual presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs, processada per presumpta corrupció, que es plantegi renunciar al càrrec en comptes d’aferrar-s’hi.

Forcadell ha respost aquest dimecres que Borràs representa la institució, per la qual cosa “no ha de pensar en ella mateixa” ni en el moviment independentista, sinó “en el prestigi de la institució”, quan li han preguntat al programa Aquí Cuní (Cadena SER) si la líder de Junts hauria d’abandonar la presidència de la cambra.

Forcadell, que va presidir la cambra catalana entre el 2015 i el 2018, ha jutjat “molt difícil” i “molt complicada” la situació de Borràs, de qui ha dit que “ha de donar explicacions molt convincents”.

L’expresidenta de la cambra ha defensat que el Parlament “ha de ser una institució exemplar” i que, entre altres coses, “ha de tenir tolerància zero amb la corrupció”.

L’article 25.4 del reglament del Parlament disposa que s’ha d’acordar la suspensió immediata dels drets i deures d’un parlamentari quan esdevingui ferma la interlocutòria que obre un judici oral per delictes vinculats a la corrupció, però Borràs ha manifestat que aquest article no l’afecta adduint que les acusacions contra ella formen part d’una persecució política de l’Estat espanyol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.