Desmantellada una banda de traficants d’armes establerta a Reus i Girona

La Guàrdia Civil deté 12 persones i practica escorcolls en una desena de províncies

Material intervingut per la Guàrdia Civil en l'operació Sayal
Material intervingut per la Guàrdia Civil en l'operació Sayal

Agents de la Guàrdia Civil han desarticulat una organització dedicada al tràfic d’armes i munició que tenia ramificacions a Reus i Girona. En el marc d’aquesta operació, denominada Sayal, 12 persones han estat detingudes i, fora de les ubicacions catalanes, s’han practicat 17 escorcolls també a les províncies de Madrid, Toledo, Sevilla, Navarra, Pontevedra, Lugo, Salamanca, Múrcia i Melilla.

Els agents han comissat 339 armes de foc -dels quals 176 són curtes, 75 són llargues i 17 són armes de guerra com fusells d’assalt-, 37.426 cartutxos de diversos calibres, 13,2 quilos de pólvora, granades de fusell i lacrimògenes, carregadors d’alta capacitat i silenciadors, entre altres materials, com 2,7 quilos de marihuana i figures de marfil.

Als detinguts, un dels quals es trobava a Reus, se’ls atribueix la presumpta comissió dels delictes de tràfic d’armes, dipòsit d’armes, dipòsit d’armes de guerra, dipòsit d’explosius, tinença d’armes prohibides, delicte contra la salut pública i contraban.

L’operació Sayal, iniciada l’octubre del 2021 arran de la detenció d’un traficant de munició a Madrid, ha permès localitzar diversos clients arreu d’Espanya i evitar, en dues fases desenvolupades el febrer i la setmana passada, que el material intervingut arribés al mercat negre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides