Fernández Díaz va mentir al Congrés sobre la seva relació amb Villarejo

L’exministre de l’Interior va dirigir personalment l’operació Catalunya contra els Pujol i l’independentisme

Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

Jorge Fernández Díaz, el primer ministre de l’Interior de Mariano Rajoy (2012-2016), va dirigir personalment la denominada operació Catalunya contra la família de l’expresident català Jordi Pujol i figures de l’independentisme, segons la gravació d’una conversa de l’exministre revelada per El País.

Aquella operació va efectuar-la la policia patriòtica que va treballar per a Interior durant aquella etapa, filtrant informes i documents a mitjans de comunicació per perjudicar figures de l’independentisme i també de Podemos.

Quan Fernández Díaz va comparèixer en una comissió del Congrés dels Diputats per parlar sobre aquest afer, va assegurar que amb prou feines havia intercanviat “dues paraules, gràcies a Déu” amb el comissari José Manuel Villarejo, figura clau de la trama parapolicial, i que “mai he despatxat res” amb ell.

L’àudio revelat ara, però, recull una conversa de l’exministre de l’Interior amb Villarejo i amb el cap de la Policia Nacional, Eugenio Pino, durant la qual va afirmar que “negaré, fins i tot sota tortura, que aquesta reunió ha existit”.

La conversa, enregistrada pel mateix Villarejo el 16 de desembre del 2012, forma part del material confiscat a aquest excomissari i no es va incorporar a cap peça del cas Tàndem, especifica El País.

En aquella trobada, Pino i Villarejo van posar al dia Fernández Díaz sobre l’operació Catalunya, informant-lo que presentarien denúncies contra Jordi Pujol, Artur Mas i altres dirigents nacionalistes, a partir dels testimonis de l’empresari Javier de la Rosa i de Victoria Álvarez, examant del fill gran de Pujol.

“Aquesta conversa no ha existit, entesos?”, és un comentari que Fernández Díaz reitera als seus interlocutors, abans de comunicar-los sobre les denúncies en les quals treballen que son una “qüestió d’Estat” que afecta “la unitat d’Espanya”. Villarejo, per la seva part, es va comprometre a traslladar-ne una al cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.