L’independentisme reclama una comissió d’investigació de l’Operació Catalunya al Congrés dels Diputats

ERC, Junts, PDECat, CUP, EH-Bildu y BNG han denunciat als exdirigents del Govern de Mariano Rajoy per “coaccionar autoritats d'un país sobirà aliè”, Andorra

  Mariano Rajoy, expresident del Govern d'Espanya (Wikimedia Commons)
  Mariano Rajoy, expresident del Govern d'Espanya (Wikimedia Commons).

  Els partits catalans (ERC, Junts, PDECat y CUP), EH-Bildu y BNG han promogut al Congrés dels Diputats una sol·licitud per crear una comissió d’investigació de l’Operació Catalunya de la Banca Privada d’Andorra (BPA), a la que suposadament van pressionar per obtenir informació de polítics independentistes. “La possible intromissió a la sobirania del Principat d’Andorra per part dels responsables polítics investigats per la justícia andorrana, en particular l’expresident del Govern Mariano Rajoy, l’exministre d’Interior Jorge Fernández Díaz, l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro, l’exsecretari d’Estat per a la seguretat Francisco Martínez i l’exdirector general de la policia Ignacio Cosidó”, han explicat.

  “Tenint en compte els indicis, documents i proves testificals, queda acreditat que responsables del Partit Popular i membres del govern de l’Estat van usar de manera recurrent mitjans públics al marge de la legalitat per a interessos espuris”, han denunciat. “En aquest cas concret, presumptament aquest ús hauria superat fins i tot les fronteres de l’Estat, posant en dubte la credibilitat i siguin quins siguin els principis de col·laboració presents i futur de les institucions espanyoles envers els estaments internacionals”, han afegit

  Els partits promotors han justificat la petició de la comissió carregant contra els exdirigents de l’executiu de Rajoy per conductes antidemocràtiques. “Un subjecte de dret internacional com és l’Estat espanyol, membre de la Unió Europea i que oficialment és una democràcia plena no es pot permetre, de cap manera, sospites d’irregularitats com les exposades i que, suposadament, haurien superat fins i tot el marc jurisdiccional estatal a fi d’acovardir i coaccionar autoritats d’un país sobirà aliè”, han expressat.

  (Visited 45 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari