L’incendi de Baldomar a Artesa de Segre ja ha cremat 2.000 hectàrees

Bombers de la Generalitat han estabilitzat els focus a Cobrera d’Ebre, Castellar de la Ribera, Sallent i Lladurs a les comarques de Terra Alta, Solsonès i Bages

Incendi forestal al municipi de Bassella (Alt Urgell)
Incendi forestal al municipi de Bassella (Alt Urgell).

Catalunya continua ardent. 13 comarques del territori català estan en perill extrem d’incendi. El focus que més preocupa és el de Baldomar a Artesa de Segre (La Noguera), que continua actiu i ja ha afectat 2.000 hectàrees, segons Agents Rurals.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que els Bombers ja noten un “desgast” pels “focs simultanis i dispersos” i les altes temperatures per l’onada de calor. S’espera una tercera jornada “molt difícil” pels bombers, agreujada pel vent de component sud que començarà a bufar a les 12 hores amb ratxes que poden arribar fins als 50 quilòmetres per hora. El cap de Bombers de la Generalitat, David Borrell, ha afirmat que aquest dissabte no podran estabilitzar l’incendi de la Noguera, que té un risc potencial de 20.000 hectàrees.

Bombers de la Generalitat han estabilitzat els incendis de Corbera d’Ebre, Terra Alta (397’39 hectàrees afectades), Castellar de la Ribera, Solsonès (329’54 hectàrees); Sallent, Bages (21’40 hectàrees), i Lladurs, Solsonès (43’83 hectàrees). Els incendis forestals de Bassella (Alt Urgell) i Mont-ral (Alt Camp) han afectat 6’94 i 1’72 hectàrees respectivament.

Perill extrem d’incendi

Estan en nivell 3 del Pla Alfa del Departament d’Interior (perill extrem d’incendi) les comarques Alt Urgell, Anoia, Conca de Barberà, Garrigues, Pallars Jussà, Ribera d’Ebre, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta i Urgell. Ahir, divendres 17 de juny, va ser el tercer dia consecutiu amb temperatures màximes per sobre dels 40 °C en alguns sectors de Catalunya com l’interior de Terres de l’Ebre i sectors de Ponent, el pla de Bages i el Gironès.

El grau de perill màxim per l’onada de calor és de 4 de 6. Segons Meteocat, avui, dissabte 18 de juny, baixarà la temperatura màxima en el litoral i el prelitoral i es mantindrà l’ambient extremadament calorós en el nord de Ponent i la resta del quadrant nord-oest.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari