Els bombers es preparen per a una de les pitjors campanyes d’incendis

La poca pluja de l'hivern i les altes temperatures dels últims dies han elevat el risc d'incendi arreu de Catalunya

Joan Ignasi Elena

Els bombers es preparen per a la pitjor campanya d’incendis forestals dels últims anys. El conseller Joan Ignasi Elena avisa que les condicions del bosc i la previsió del temps, ara que som en plena onada de calor, fan témer una gran quantitat de focs i que puguin estendre’s molt de pressa, especialment a la zona central del país.

El conseller d’Interior argumenta que això es deu al fet que ha estat un hivern sec. “La zona central del país (l’eix Noguera, Bages, Anoia i Garraf) estan especialment afectades per la sequera”.

En aquesta campanya, que va arrencar a finals de maig i s’ha presentat aquest dimecres, s’han contractat temporalment 500 bombers. I la previsió, segons el conseller d’Interior, és contractar-ne fins a 1.000 més en places fixes en els pròxims quatre anys. “Tenim més de 5.000 servidors públics per prevenir, avisar i extingir incendis. Hem reforçat el cos de bombers no només amb més agents professionals i voluntaris, sinó també amb 500 persones”, ha detallat Elena.

El conseller recorda que nou de cada deu focs tenen origen humà, i per això demana també responsabilitat i col·laboració ciutadana, però també assegura que estan preparats.

A més, el departament disposarà de 40 mitjans aeris, dos hidroavions, 10 avions i 17 helicòpters a més de 16 drons que serviran per sobrevolar les zones i saber exactament com evolucionen els focs.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari