Els bombers es preparen per a una de les pitjors campanyes d’incendis

La poca pluja de l'hivern i les altes temperatures dels últims dies han elevat el risc d'incendi arreu de Catalunya

Joan Ignasi Elena

Els bombers es preparen per a la pitjor campanya d’incendis forestals dels últims anys. El conseller Joan Ignasi Elena avisa que les condicions del bosc i la previsió del temps, ara que som en plena onada de calor, fan témer una gran quantitat de focs i que puguin estendre’s molt de pressa, especialment a la zona central del país.

El conseller d’Interior argumenta que això es deu al fet que ha estat un hivern sec. “La zona central del país (l’eix Noguera, Bages, Anoia i Garraf) estan especialment afectades per la sequera”.

En aquesta campanya, que va arrencar a finals de maig i s’ha presentat aquest dimecres, s’han contractat temporalment 500 bombers. I la previsió, segons el conseller d’Interior, és contractar-ne fins a 1.000 més en places fixes en els pròxims quatre anys. “Tenim més de 5.000 servidors públics per prevenir, avisar i extingir incendis. Hem reforçat el cos de bombers no només amb més agents professionals i voluntaris, sinó també amb 500 persones”, ha detallat Elena.

El conseller recorda que nou de cada deu focs tenen origen humà, i per això demana també responsabilitat i col·laboració ciutadana, però també assegura que estan preparats.

A més, el departament disposarà de 40 mitjans aeris, dos hidroavions, 10 avions i 17 helicòpters a més de 16 drons que serviran per sobrevolar les zones i saber exactament com evolucionen els focs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.