Aules a més de 30º: el professorat denuncia les condicions de les escoles catalanes

Els centres no disposen de la refrigeració adequada i els docents afirmen que s'incompleix la normativa de riscos laborals

Una alumna en un centre escolar

Foto: @educaciocat

L’onada de calor que ha arribat aquest dissabte deixant temperatures de fins a 40 graus a Catalunya, principalment a les comarques de Lleida, ha posat en relleu la manca de sistemes de ventilació i refrigeració que presenten múltiples escoles catalanes, així com els problemes que això comporta. El professorat assegura que en moltes aules les temperatures superen els 30 graus, i afirma que aquestes condicions incompleixen la normativa de riscos laborals alhora que dificulten encara més donar classe.

El sindicat USTEC-STEs ha manifestat, en declaracions a Crónica Global, que els docents i els alumnes es troben en “unes condicions infrahumanes” malgrat que fa temps que avisen al Departament d’Educació, encapçalat per Josep Gonzàlez-Cambray, que els centres educatius “no estan condicionats per combatre la calor”. A les altes temperatures se sumen, a més, les elevades ràtios d’alumnes, les quals fan que en una mateixa aula es concentrin una trentena d’alumnes a més de 30 graus.

El professorat assegura que els alumnes tenen dificultats per a poder seguir les classes i assenyalen que l’avançament del calendari escolar farà que la tornada a les aules, entre el 5 i el 7 de setembre, coincideixi amb un moment d’altes temperatures. En aquest sentit, tant USTEC com la UGT reclamen, en declaracions al mitjà citat, que Educació condicioni les escoles i instituts per no posar en risc la salut de les persones.

(Visited 131 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari