Aules a més de 30º: el professorat denuncia les condicions de les escoles catalanes

Els centres no disposen de la refrigeració adequada i els docents afirmen que s'incompleix la normativa de riscos laborals

Una alumna en un centre escolar

Foto: @educaciocat

L’onada de calor que ha arribat aquest dissabte deixant temperatures de fins a 40 graus a Catalunya, principalment a les comarques de Lleida, ha posat en relleu la manca de sistemes de ventilació i refrigeració que presenten múltiples escoles catalanes, així com els problemes que això comporta. El professorat assegura que en moltes aules les temperatures superen els 30 graus, i afirma que aquestes condicions incompleixen la normativa de riscos laborals alhora que dificulten encara més donar classe.

El sindicat USTEC-STEs ha manifestat, en declaracions a Crónica Global, que els docents i els alumnes es troben en “unes condicions infrahumanes” malgrat que fa temps que avisen al Departament d’Educació, encapçalat per Josep Gonzàlez-Cambray, que els centres educatius “no estan condicionats per combatre la calor”. A les altes temperatures se sumen, a més, les elevades ràtios d’alumnes, les quals fan que en una mateixa aula es concentrin una trentena d’alumnes a més de 30 graus.

El professorat assegura que els alumnes tenen dificultats per a poder seguir les classes i assenyalen que l’avançament del calendari escolar farà que la tornada a les aules, entre el 5 i el 7 de setembre, coincideixi amb un moment d’altes temperatures. En aquest sentit, tant USTEC com la UGT reclamen, en declaracions al mitjà citat, que Educació condicioni les escoles i instituts per no posar en risc la salut de les persones.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.