Illa es reuneix amb Lambán i intenta desblocar la candidatura conjunta

La modificació de la llei de consultes per preguntar sobre els Jocs d'Hivern posa en guàrdia l'Estat

Salvador Illa amb Javier Lambán

El president d’Aragó, Javier Lambán, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa, s’han reunit aquest dimarts durant una visita del líder dels socialistes catalans a Saragossa, en una trobada en què han abordat la candidatura dels Jocs Olímpics de Hivern.

Ho ha explicat en una roda de premsa al Parlament el portaveu adjunt del PSC a la cambra, Raúl Moreno, que ha assegurat que la trobada s’ha produït amb cordialitat, “bona sintonia” i clima d’entesa i acord.

Tots dos dirigents socialistes han abordat diversos assumptes en la reunió, com intentar treballar per a un acord per una candidatura conjunta, en una trobada que s’ha allargat uns 40 minuts a la seu del govern de l’Aragó, segons han detallat fonts del PSC.

La reunió s’ha produït després que Illa ha participat en el Foro de la Asociación de Directivos y Ejecutivos de Aragón (ADEA), en el qual ha assegurat que Catalunya i Aragó poden elaborar una “bona candidatura” per als Jocs d’Hivern.

D’altra banda, la modificació de la llei de consultes no referendàries que va aprovar el passat 15 de març el Govern de la Generalitat, per tal de poder convocar la consulta sobre la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern a Catalunya, ha disparat les alertes al govern de Pedro Sánchez. Els ministeris d’Interior i el de Política Territorial han manifestat dubtes sobre les competències de la Generalitat i han obert un procediment previ a la presentació d’un conflicte davant el Tribunal Constitucional.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari