Querella de la Generalitat contra Casado

El líder del PP va atribuir a professors catalans pràctiques com no permetre que alumnes anessin al lavabo si els ho demanen en castellà

Pablo Casado
Pablo Casado

La Generalitat de Catalunya ha interposat una querella contra el president del Partit Popular, Pablo Casado, perquè considera que pot haver comès delictes d’injúries, calúmnies, i incitació a l’odi i a la violència quan va dir que hi ha professors catalans amb instruccions de no permetre als alumnes acudir al lavabo si els ho demanen en castellà, que a alguns estudiants els ficaven pedres a la motxilla, i que són assenyalats si els seus pares són policies nacionals o guàrdies civils.

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha assegurat que les paraules de Casado són falses i “ataquen el conjunt del professorat”, després que l’executiu rebés un informes dels seus serveis jurídics. Plaja ha traslladat que Casado, “sabent que estava mentint”, va travessar una línia vermella, ja que el govern català considera que va acusar “de delinqüents al professorat i a la comunitat educativa”, atribuint-los delictes contra la integritat moral, segons el seu parer.

El president Pere Aragonès havia considerat “infames” les declaracions de Casado, i havia afegit: “Deixeu l’educació en pau. Prou mentides. Prou d’aquesta baixesa moral. Prou d’atiar l’odi”.

A banda de la querella per part del govern català, el líder del PP també afrontarà la que ha presentat Junts arran de les mateixes declaracions.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari