Feijóo s’estrena al Senat retraient-li a Sánchez que pacti amb ERC i Bildu

En el seu primer cara a cara, el president espanyol ha respost al líder del PP que "deixi de destorbar i faci una oposició útil"

Pedro Sánchez amb Alberto Núñez Feijóo, al Senat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, han mantingut el seu primer cara a cara al Senat. Aquest dimarts s’han trobat a la Cambra Alta, ja que el líder del PP no és diputat i com a tal no poden trobar-se al Congrés dels Diputats.

Feijóo ha aprofitat l’ocasió per carregar contra els pactes que fa el govern espanyol amb ERC i Bildu. Segons Feijóo “seria raonable pactar, i pactar significa no fer cas a les minories quan no tenen raó, i fer cas a les majories quan tenim”, perquè “lliurar qualsevol cosa a ERC o Bildu per mantenir-se al govern no és governar, és resistir”, i cal que “deixi de donar qualsevol cosa a les minories independentistes” i estigui “a l’altura” del país. “Vostè va en direcció contrària a Espanya i té dos copilots que no creuen en Espanya”, ha dit.

Per contra, Sánchez ha replicat demanant que facin les coses bé i utilitzin l’oposició “de manera útil”. “Vostès sempre ens donen lliçons de constitucionalisme, però aquest és un govern que compleix sempre la constitució” i, per tant, cal que digui “si està disposat o no a complir la constitució i renovar els òrgans constitucionals”.

A més, Feijóo també ha criticat la gestió de l’Estat, sobretot per a la falta de rebaixes d’impostos, i ha centrat part del seu discurs en la crisi energètica. “La majoria de les llars espanyoles són més pobres que fa un any mentre hisenda recapta 13.000 milions més. Retornem aquests diners a les famílies i rebaixem l’impost de l’IVA al 5% al gas, electricitat i carburants”, ha dit el nou líder del PP.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.