El PP andalús utilitza la imatge del rei, encara que la Junta Electoral ho va prohibir

En un anunci a Facebook es veu a Felip VI i a Juanma Moreno saludant-se al costat dels missatges “Portaves molt de temps esperant un president com aquest…” i “Tots amb Juanma! Andalusia Avança”

Sopar d'honor de Felip VI, rei d'Espanya, i la reina Letizia (Presidencia de la República Mexicana)
Sopar d'honor de Felip VI, rei d'Espanya, i la reina Letizia (Presidencia de la República Mexicana).

El PP ha publicat una campanya publicitària a Facebook utilitzant la imatge del seu candidat a president d’Andalusia, Juanma Moreno, al costat del rei Felip VI. La Junta Electoral Central (JEC) va reprendre a la formació conservadora per fer el mateix el 2019, però amb la imatge de Pablo Casado i el monarca amb les expressions “El que ens uneix” i “Confiança”.

A la imatge es veu a Felip VI i a Moreno saludant-se al costat dels missatges “Portaves molt de temps esperant un president com aquest…” i “Tots amb Juanma! Andalusia Avanza”. 8.000 persones han vist l’anunci fins avui, dilluns 6 de juny, al matí i el seu públic objectiu és d’entre 10.000 i 50.000 persones.

Anunci a Facebook del PP andalús amb el rey Felipe VI y Juanma Moreno
Anunci a Facebook del PP andalús amb el rey Felipe VI y Juanma Moreno.

L’organisme va censurar la difusió del vídeo que circulava en les xarxes socials amb la imatge de Casado i el rei perquè vulnerava l’article 46.5 de la Llei orgànica del Règim Electoral General (LOREG) sobre la prohibició de l’ús de símbols “que reprodueixin la bandera o l’escut d’Espanya, o amb denominacions o símbols que facin referència a la Corona”. “Dona lloc a una apropiació indeguda del prestigi de la Corona en benefici propi. (…) Aquesta utilització implica un aprofitament partidista que podria generar confusió sobre la vinculació del rei amb aquesta formació política”, va assegurar la JEC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.