Més de 15.000 persones demanen retirar pintures racistes a Zara

“Glorifiquen el passat esclavista, posant en valor la riquesa i els diners obtinguts amb l'explotació d'éssers humans i humilien als esclaus per la forma en la qual els retraten”, ha assegurat el promotor de la petició a la plataforma Change.org, el cubà Jesús Reyes

Botiga de Zara a Plaza Catalunya, Barcelona (Jesús Reyes, change.org)
Botiga de Zara a Plaza Catalunya, Barcelona (Jesús Reyes, change.org).

Més de 15.000 persones han signat una petició en la plataforma Change.org perquè el grup Inditex retiri o tapi unes pintures plasmades a la tienda de Zara en la Plaza Catalunya en Barcelona. L’obra titulada va ser realitzada pel pintor Miquel Farré i Albagés el 1952.

El promotor de la petició, Jesús Reyes, cubà resident a Espanya des de fa més de 10 anys, ha denunciat que les imatges representen la humiliació de persones per motius ètnics. “Glorifiquen el passat esclavista, posant en valor la riquesa i els diners obtinguts amb l’explotació d’éssers humans i humilien als esclaus per la forma en la qual els retraten”, ha assegurat.

Reyes ha defensat que “Espanya és un país obert, multicultural i amb moltes coses que compartir amb el món” i no ha de permetre’s que es continuï mostrant l’obra de Farré i Albagés a una botiga on “entren milers de persones de tot el món, de totes les races i ètnies”. “Si aquests murals no són retirats o tapats s’estaria faltant al respecte a la lluita per la igualtat i contra la discriminació racial i a tot ésser humà amb avantpassats explotats, esclavitzats, assassinats pel racisme”, ha expressat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides