Més de 15.000 persones demanen retirar pintures racistes a Zara

“Glorifiquen el passat esclavista, posant en valor la riquesa i els diners obtinguts amb l'explotació d'éssers humans i humilien als esclaus per la forma en la qual els retraten”, ha assegurat el promotor de la petició a la plataforma Change.org, el cubà Jesús Reyes

Botiga de Zara a Plaza Catalunya, Barcelona (Jesús Reyes, change.org)
Botiga de Zara a Plaza Catalunya, Barcelona (Jesús Reyes, change.org).

Més de 15.000 persones han signat una petició en la plataforma Change.org perquè el grup Inditex retiri o tapi unes pintures plasmades a la tienda de Zara en la Plaza Catalunya en Barcelona. L’obra titulada va ser realitzada pel pintor Miquel Farré i Albagés el 1952.

El promotor de la petició, Jesús Reyes, cubà resident a Espanya des de fa més de 10 anys, ha denunciat que les imatges representen la humiliació de persones per motius ètnics. “Glorifiquen el passat esclavista, posant en valor la riquesa i els diners obtinguts amb l’explotació d’éssers humans i humilien als esclaus per la forma en la qual els retraten”, ha assegurat.

Reyes ha defensat que “Espanya és un país obert, multicultural i amb moltes coses que compartir amb el món” i no ha de permetre’s que es continuï mostrant l’obra de Farré i Albagés a una botiga on “entren milers de persones de tot el món, de totes les races i ètnies”. “Si aquests murals no són retirats o tapats s’estaria faltant al respecte a la lluita per la igualtat i contra la discriminació racial i a tot ésser humà amb avantpassats explotats, esclavitzats, assassinats pel racisme”, ha expressat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.