La PAH responsabilitza el consistori, la Generalitat i el Govern central del suïcidi del veí del Bon Pastor

La plataforma assegura que "l’atenció social per part de les diferents administracions és insuficient"

Manifestació del moviment en defensa de l'habitatge a Barcelona

Foto: @PAH_BCN

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona ha expressat la seva “profunda tristesa” pel suïcidi d’un veí del barri del Bon Pastor quan estava sent desnonat d’un pis propietat de l’Ajuntament de Barcelona, i ha assenyalat el consistori, la Generalitat i el Govern central com a responsables per la manca de polítiques d’habitatge. “Aquesta persona, almenys des dels últims tres anys, no disposava de l’acompanyament adequat a la seva situació, fet pel qual en el moment en què ha perdut l’habitatge, el seu únic refugi, no ha vist cap altra alternativa que treure’s la vida”, ha manifestat la PAH, que considera que “el sistema de protecció social ha fallat”.

El moviment en defensa del dret a l’habitatge ha assegurat que “l’atenció social per part de les diferents administracions és insuficient” i, en aquest sentit, ha destacat “la infradotació dels serveis socials”, la concepció del “model d’habitatge com a bé de mercat” i “la dificultat d’accés a la salut física i mental”. La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, va justificar el procés de desnonament contra el veí del Bon Pastor argumentant que l’home feia un “ús fraudulent” de l’habitatge i que no va voler establir un vincle amb els Serveis Socials municipals i, en aquest sentit, la PAH ha criticat que la responsabilitat de posar en marxa els protocols que ofereixen les administracions públiques recaigui “sobre les esquenes de la persona afectada”.

Què és el que passa quan aquesta persona, per desconeixement o per incapacitat no pot seguir els mecanismes que s’imposen des dels serveis socials? Doncs la indefensió absoluta“, assenyala la plataforma en el comunicat, afegint que precisament en els casos més difícils és “quan una atenció proactiva i personalitzada és més necessària”. La PAH fa una crida a solucionar “el problema estructural” i “garantir el dret a l’habitatge”, i demana a les administracions competents -Ajuntament, Generalitat i Estat- “prohibir els desnonaments sense alternativa, augmentar el parc públic d’habitatge i invertir recursos en els serveis socials i en l’atenció proactiva, integral i personalitzada de les persones afectades”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides