L’Ajuntament justifica el desnonament de l’home que s’ha suïcidat al Bon Pastor

La regidora Lucía Martín argumenta que el veí feia un "ús fraudulent" del pis rellogant habitacions

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la regidora d'Habitatge, Lucía Martín

Foto: @Lucia_MartinG

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, ha justificat el desnonament de l’home del Bon Pastor que s’ha suïcidat aquest dilluns mentre els operaris canviaven el pany de la porta argumentant que el veí feia un ús fraudulent de l’habitatge. En una roda de premsa, la regidora ha assegurat que el procés de desnonament no estava relacionat amb l’impagament del lloguer, sinó que el “factor d’importància és l’ús fraudulent” i la impossibilitat d’establir un vincle amb els Serveis Socials municipals.

Martín ha explicat que l’home tenia rellogades algunes habitacions del pis i que feia més de dos anys que el consistori intentava establir un vincle -sense èxit- per buscar-li una solució residencial. A més, ha assenyalat que van rebre queixes veïnals per molèsties, sorolls i constants entrades i sortides de persones de l’habitatge. “Davant de situacions en què ens trobem usos anòmals o fraudulents i no hi ha possibilitat d’establir vincle per aconseguir acompanyar la persona i oferir-li una alternativa, no podem deixar que la convivència a la finca es degradi i es faci un mal ús de l’habitatge”, ha manifestat Martín.

La regidora ha reiterat que la demanda de desnonament és un fet “totalment excepcional” i ha assegurat que “ni aquesta ni cap altra demanda es presenta per manca de pagament”. Martín també ha explicat que l’home que es va suïcidar no era el titular del contracte de lloguer, el qual estava a nom de la seva mare, morta des del 2018, moment a partir del qual va començar l’impagament del lloguer.

(Visited 147 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari