Un desnonament de l’Ajuntament de Barcelona acaba amb el suïcidi d’un home

L'Alberto, de 55 anys, vivia des del 2010 en un pis de protecció oficial propietat del consistori

Mossos d'Esquadra

Un home de 55 anys s’ha suïcidat aquest dilluns a la tarda en ser desnonat del pis de protecció oficial -propietat de l’Ajuntament de Barcelona– on vivia des del 2010. Els fets han tingut lloc al carrer de la Sèquia Madriguera del barri del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu de la capital catalana, i la víctima -anomenada Alberto- s’ha llençat des del balcó del pis -un quart- abans que els equips d’emergència poguessin desplegar la lona per amortir l’impacte.

Quan la comitiva de desnonament ha arribat a l’immoble, l’Alberto no es trobava a l’interior i els operaris han procedit a canviar el pany de la porta. La víctima ha arribat al pis dues hores més tard i, en veure el que estava passant, ha fet fora els operaris i ha col·locat una cadira al costat de la barana del balcó, a la qual s’ha pujat per posar fi a la seva vida. L’Alberto va entrar a viure al pis a través de la seva mare, la titular de l’immoble, qui en morir fa dos o tres anys va cedir-li al seu fill, que no podia assumir el lloguer.

L’home ja havia viscut prèviament un intent de desnonament que va aturar-se oferint-li 15 dies per entregar les claus i, segons l’Ajuntament de Barcelona, el procés va iniciar-se el 2019 a causa de “greus conflictes veïnals“. Els veïns, però, segons han explicat a El Periódico, no creuen que fos tan conflictiu. El consistori també afirma que els serveis socials van oferir a l’Alberto recursos residencials, però que mai van obtenir resposta.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari