Aragonès exigeix a Raquel Sánchez que s’executin totes les inversions

Les explicacions de la ministra de Transports sobre les inversions han estat del tot insuficients pel president

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la ministra de Transport, Raquel Sánchez

Dos dies després de fer-se pública la inversió real executada per l’Estat a Catalunya -molt per sota del que s’ha pressupostat-, la primera trobada entre el Govern de la Generalitat i ministres del Govern espanyol ha resultat tensa. El president Pere Aragonès i el vicepresident Jordi Puigneró s’han reunit avui a Barcelona amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per “demanar-li explicacions” i exigir el compliment del pressupostat.

Tots tres han coincidit a l’acte d’inauguració de les noves oficines de Google a la capital catalana i, en acabar l’esdeveniment, han mantingut una trobada improvisada de mitja hora.

Les explicacions de la ministra, però, han estat del tot insuficients per al Govern. De fet, ho han estat tant que el president ha abandonat la reunió assegurant que ara “és el moment dels compliments i no de les paraules”, esperant que l’executiu espanyol reaccioni i, d’una vegada per totes, les inversions arribin a Catalunya tal com es van prometre.

D’altra banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha enviat una carta a la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, a on acusa l’Estat de deslleialtat i de ser un obstacle per al progrés de Catalunya, arran dels incompliments flagrants de les inversions compromeses, que deixen Catalunya a la cua de l’estat amb només un 36% de l’obra executada. A la missiva li exigeix explicacions urgents i el compliment de totes les inversions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.