Una assemblea convulsa aprova la candidatura de Vergés a Igualada

Militants d'ERC se senten exclosos de la decisió i s'abstenen per mostrar les seves diferències

L’assemblea d’ERC a Igualada va elegir dilluns l’exconsellera de Salut i actual vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés, com a candidata a l’alcaldia d’Igualada. Una decisió, avançada per TV3 el passat 25 d’abril, que ha molestat un grup de militants igualadins. Dels 51 que van acudir a l’assemblea, 17 van abstenir-se -els estatuts d’ERC no contempla el vot contrari en cas d’una sola candidatura- per mostrar la seva disconformitat. Se senten exclosos d’una decisió que van conèixer per primer cop gràcies a la televisió pública catalana.

Entre els crítics hi ha la regidora de l’Ajuntament d’Igualada, Montse Argelich, que s’hauria postulat com a alternativa de Vergés en un primer moment i que recentment va intentar sense èxit situar-se en el número tres de la llista republicana, després de Vergés i del fins ara líder local d’ERC, Enric Conill. La confecció de la llista, encara sense tancar, està generant tensions a Igualada. Vergés i Conill haurien situat en els primers llocs els actuals regidors, excloent-hi Argelich.

Aquest dijous, el president d’ERC, Oriol Junqueras, anirà a Igualada acompanyat per la plana major del partit, per presentar la candidata i donar-li el seu suport.

(Visited 356 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari