El TC declara la delegació del vot de Puigdemont inconstitucional

El tribunal declara nuls els acords de la Mesa del Parlament que va permetre a l'expresident votar a favor de Torra

Carles Puigdemont i Toni Comín
Carles Puigdemont i Toni Comín

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha tombat aquest dimarts l’acord de la mesa del Parlament que va permetre, l’abril del 2018, el vot delegat de Carles Puigdemont i Toni Comín quan eren diputats a la cambra catalana. Ho ha fet, això sí, sense unanimitat: els magistrats Cándido Conde-Pumpido i María Luisa Balaguer, del sector progressista, han emès vots particulars.

El recurs contra la delegació de vot de Puigdemont i Comín, que en aquell moment eren diputats de Junts i d’ERC, respectivament, el va presentar Ciutadans.

El nucli de l’argument que desplega la sentència, de la qual ha estat ponent Juan Antonio Xiol, és que els dos diputats, a través de la delegació acceptada per la mesa presidida per Roger Torrent, van traspassar el vot “sense expressar-ne el sentit”, de manera que se’n va “trencar la personalitat” estipulada en el reglament de la cambra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides