El Suprem confirma l’absolució de l’activista independentista Tamara Carrasco

La sala penal del tribunal ha pres la decisió per onze vots a favor i cinc en contra

Tamara Carrasco

La sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat l’absolució de l’activista independentista Tamara Carrasco i ha desestimat el recurs presentat per la Fiscalia contra la sentència de l’Audiència de Barcelona per 11 vots a favor i 5 en contra. El Ministeri Públic acusava Carrasco de formar part dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i d’haver incitat als desordres públics en diverses protestes el 2018, delictes dels quals l’Audiència la va absoldre després del judici.

El vot dels magistrats de la sala penal del Suprem ha estat dividit. El ponent inicial, Ángel Hurtado, defensava condemnar Carrasco i s’ha quedat en minoria, de manera que la ponència ha passat a Javier Hernández. A més, la sentència comptarà amb cinc vots particulars dels qui han votat en contra de la decisió: el president de la sala, Manuel Marchena, i els magistrats Antonio del Moral, Julián Sánchez Melgar, Pablo Llarena i Vicente Magro.

Carrasco va ser detinguda per la Guàrdia Civil l’abril del 2018 en el marc d’una causa de l’Audiència Nacional contra els CDR, i la Fiscalia va acusar-la dels delictes de rebel·lió i terrorisme, unes acusacions que el jutge Diego de Egea va rebaixar a desordres públics. A finals del 2018, la causa es va remetre als jutjats catalans i l’octubre del 2020 va ser absolta per un jutjat penal de Barcelona, una decisió que el gener del 2021 va confirmar l’Audiència de Barcelona, com ha fet ara el Suprem.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.